3 jan. 2014

Lika vackra som änglar

https://www.adlibris.com/se/bok/kina-berattar-solskenet-i-munnen-10-noveller-9789188420909
Denna novell ingår i en berättarserie av novellsamlingar som ges ut av bokförlaget Tranan, där man kan finna noveller från många länder i världen. Just denna heter Kina berättar: Solskenet i munnen

Själv fick jag tipset från Anna på och dagarna går... dels genom en novellcirkel där vi ska diskutera novellerna i Brasilien berättar och dels genom hennes uppdrag som bokbloggsambassadör för Bokmässan 2014, där hon skapat ett vardagsrum för världslitteratur på websidan.

Dessa novellsamlingar finns också att låna på biblioteket vilket jag har gjort med denna. Jag har tänkt skriva om de noveller jag läser en och en och nu den första:

Lika vackra som änglar av Su Tong
En novell som handlar om avundsjuka, svartsjuka, hat och hämndbegär. Vänskap som prövas hos flickor i tonåren. Ett alltid lika aktuellt ämne men här får den en vändning som kanske inte alltid förväntatas.
Gillar det enkla sättet novellen är skriven på, även om jag vid några tillfällen undrar om det är översatt på rätt sätt...
Jag läser gärna mer av denna författare.

Mitt betyg: *****

Med detta fortsätter jag att surfa på en ny novellvåg... Novellvåg 2014 :-)

4 kommentarer:

 1. Ja Tranan har verkligen fina novellsamlingar (blev också tipsad när jag tittade in hos Anna) Jag ska också vara med i novellcirklen om Brasilien berättar, den har jag köpt :) Då är vi ju med i världslitteraturen 2014 liksom på köpet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också köpt Brasilien berättar och den är på väg... :)

   Radera
 2. Vi hade en FB cirkel om just de kinesiska novellerna. Om du vill se vad som skrevs där så är det bara att ansöka till den gruppen. Heter Med solskenet i munnen på FB. Kul att du är med på Brasilien berättar också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska jag kolla in :) tack för tips!

   Radera