30 apr. 2013

Härskarteknik

Elaine Eksvärd
Boken Härskarteknik har hittills sålt i 60 000 exemplar. I den här nyutgåvan har härskarteknikerna blivit fler och tipsen för att hantera besvärliga typer ännu vassare. Den nya "martyrmetoden" avslöjar de inte helt ovanliga personer som manipulerar sin omgivning genom att spela på skuldkänslor och agera martyr.
Härskarteknik handlar inte bara om män som förtrycker kvinnor eller chefer som missbrukar sin makt. Tvärtom är det något som vi alla, oavsett kön, ålder och position, använder mot varandra. Problemet är att de flesta inte vet om det. Här får vi hjälp att sätta fingret på när och hur det sker.
Elaine Eksvärd definierar åtta huvudtyper av härskartekniker och exemplifierar med människors egna berättelser. Hon delar även med sig av egna erfarenheter och föreslår med humor och värme hur vi ska tackla jobbiga situationer. I den här reviderade utgåvan finns helt nya exempel och retoriska knep. Alla som lider av nationalsyndromet konflikträdsla har nu en handbok i hur man säger besvärliga saker snyggt, men också hur man genomskådar de fula typerna. Tänk på att det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den.

Mitt betyg: **** Intressant läsning som även tar upp synen på oss själva och vad både Du och Jag använder oss av ibland för att få vår vilja igenom. Jag tycker kommunikation mellan människor är intressant både att iaktta och att delta i. Våra ord och hur vi säger de är så viktiga för hur vi uppfattas men vi får ju inte glömma bort att vara såklart. Sunt förnuft får aldrig glömmas bort...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar