3 mars 2013

Novellvåg 2013, Spår i snön - Jonas Karlsson

Jonas Karlsson
Spår i snön är en laddad novell om utanförskap och hämndbegär, men också om att hitta tillbaka till livet och förlika sig med det förflutna. Handlingen kretsar kring Martin och Barbro som flyttar från Stockholm till ett litet svenskt samhälle där de försöker hitta en egen plats trots lokalinvånarnas misstänksamhet. Flytten leder till en händelseförveckling som innebär att ingenting någonsin kommer bli sig likt.
"Vi rusade uppför åkern längs med spåren bort mot Barbros hus. Här och där syntes droppar av blod. Jag sprang med Kasper som hoppade genom den höga snön och höll kopplet som ett streck mellan oss. Bröstet värkte av den plötsliga ruschen. Jag hoppades att jag inte skulle vara för sent ute."


Mitt betyg: ***** Jag tycker mycket om Jonas Karlsson som uppläsare av sina egna noveller. Han gör det så bra att jag faktiskt har svårt att läsa hans noveller i pappersform. Vilken tur att jag då kan välja att lyssna. Han var med mig i tvättstugan i morse med en historia som var mycket bra och realistisk.
- Tänk vad många konstiga människor det finns...och de där stockholmarna är ju lite konstiga de...
Inte något konstigt att höra i min barndom ute på landet... ;)

Novellvåg 2013 rullar vidare................

2 kommentarer:

  1. Jonas är en verkligt bra uppläsare av sina noveller!

    SvaraRadera
  2. Ja, det märks att han är en god skådesspelare.

    SvaraRadera