2 jan. 2012

Paganinikontraktet

Lars Kepler
En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.
- Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.
- Drunknat?
Nålen nickar och ler vibrerande.
- Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.
- Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
- Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.
Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord.
Han har givetvis rätt.
Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp.
Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Mitt betyg: ***** Härligt med en deckare med många sidor - som jag inte kunde sluta läsa. Allting sker i ett rasande tempo. Korta kapitel som gör att den känns väldigt lättläst. En riktig bladvändare! Bättre än deras första bok som jag blev lite besviken på. Den hade för stora förväntningar hos mig medan denna hade förväntningar som var helt tvärtemot vad den gav i läsupplevelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar