1 jan. 2012

Boktolva 2012 - Nr 1 Justine Lévy

Nu enligt O kommer mitt första bidrag till din utmaning :-) och med det vill jag önska dig en God Fortsättning på det nya året!

Oj, vad jag längtat att läsa denna bok men har hållit mig tills året blev 2012. Boken lånade jag på biblioteket före jul och inspirationen att läsa den har jag fått hos Anna - och dagarna går...


Egen bild
Vi ses på Place de la Sorbonne Artonåriga Louise och hennes mamma Alice har stämt träff på ett café. Louise väntar och väntar. Hon dricker kaffe, äter lunch, tar en kopp te, en bit paj, går en promenad och ser tillbaka på en uppväxt fylld av längtan efter kärlek och omtanke efter en mor som aldrig funnits till hands. Hon är van att vänta. Mamma är ofta sen. Kanske har hon gjort en ny bekantskap eller fått något infall. Men hon kommer. Hon kommer alltid, förr eller senare.

Franska orginalets titel är Le rendez-vous och skrevs av Justine Lévy  och gavs ut 1995 då hon endast var 21 år gammal, översättningen är gjord av Maria Björkman.

Mitt betyg: ***** Den här berättelsen tyckte jag mycket om och sträckläste den idag på årets första dag. Den är väldigt lättläst där nyfikenheten är stor hur mötet mellan mor och dotter ska bli. Den innehåller många tankar och minnen angående  deras mor och dotterrelation sett ur Louise perspektiv. Formatet på boken gillade jag - liten och nätt. Tyvärr finns den idag i magasinet på vårt bibliotek - borde stå frontad på en hylla i ögonhöjd.

5 kommentarer:

 1. Ser fram emot att läsa "En ovärdig dotter"...

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillade den! Det ska bli spännande att följa din boktolva!

  SvaraRadera
 3. Jag kollade om den finns på vårt bibliotek. Men tyvärr inte.

  SvaraRadera
 4. Boktokig: Den låg i magasinet på mitt bibblos :-)

  SvaraRadera