1 okt. 2011

Gud som haver

Ingrid Elfberg
I ett obevakat ögonblick försvinner den tvååriga pojken Sebastian från sin mamma ute på gården och blir bortförd av en pedofil. Han hittas sedan av förskoleläraren Mattias som genast blir huvudmisstänkt och döms sedan för brottet.
Men mamma Eva känner sig inte lättad, hon slipper inte ifrån den olustiga känslan av att det inte är över. Och en dag får hon ett brev från Mattias inifrån fängelset där han försäkrar henne om att han är oskyldigt dömd och att den skyldige fortfarande finns kvar därute. När polisen vägrar lyssna ser Eva ingen annan möjlighet än att börja göra egna efterforskningar. Snart inser hon att förövaren finns i familjens närmaste umgängeskrets.

Mitt betyg: **** Lite trögstartad läsning men den blev mer och mer spännande. Jag kunde inte sluta läsa den sista tredjedelen. En deckare i ett perspektiv som får mig att tänka på Roslund/Hellströms Odjuret. Hur skulle vi reagera om vårt barn skulle bli utsatt för ett sexuellt brott? Skulle vi acceptera utredningarnas ibland långsamma tempo? Skulle vi få hämndlystna tankar? Skulle vi kunna döda?

2 kommentarer:

  1. Grattis! Du har vunnit den :-) skickas per post till dig - mejla din adress till min gmail...

    SvaraRadera