6 juni 2011

Raschans hämnd

Bodil Mårtensson
Justine tryckte blixtsnabbt upp mannen mot väggen och kopplade ett våldsamt, dödligt grepp under hans käkben. Fingrarna klämde skoningslöst åt vid stora halspulsådern. Skräckslagen flämtade han efter luft.
Justine Jansen höll uppenbarligen på att förlora självkontrollen. Hon måste bort. Vidare till ett viktigt möte i Helsingborg?
Raschan Makarian styrs av ett iskallt hämndbegär mot alla som någonsin förnedrat honom. Mannen som hållit honom fången som sexslav, hade inte ens när Raschan dragit åt strypsnaran, känt igen honom. Men mordet var bara ett genrep - den verkliga vedergällningen skulle ge eko världen över.
Nu väntade han bara på kvinnan vars speciella talanger han saknade och? hon skulle komma mycket snart. Men är han den ende som väntar?
Blixtsnabbt vänds Sundets inrutade tidtabeller till ett politiskt explosivt gisslandrama. Ska man lyckas förhindra ett veritabelt blodbad?


Mitt betyg: **** En bok som påminner om Stieg Larssons triologi. En av huvudpersonerna skulle kunna vara densamma som Salander men här heter hon Justine Jansen.
Ett högt tempo finns i boken och skulle kunna hända här och nu. Jag är inte så mycket för alla dessa politiska terroristorganisationer vilket ingen säkert är. Det jag menar är att jag inte gärna läser om dem i skönlitterär litteratur. Ändå är boken spännande, som att se en film och jag tror att filmen skulle vara sevärd. Visst finns det mycket som är förutsägbart men ändå är den läsvärd.
Bodil Mårtensson som författare har jag aldrig tidigare träffat på trots att hon tidigare givit ut över tio böcker. Skulle kunna tänka mig att det är i samma genre.
Tack kära dotter Johanna! för boken och nu ställs den ut i vår gemensamma bibliotekshylla här på kolonin i toa/duschbyggnaden så att flera kan läsa den.

3 kommentarer:

  1. Bodil Mårtensson är en ny bekantskap för mig, ska bli kul att läsa om den när du läst klart!

    SvaraRadera
  2. Hon har skrivit mycket innan denna men jag har heller aldrig hört talas om henne.

    SvaraRadera