1 juli 2014

Livet efter dig

http://www.adlibris.com/se/bok/livet-efter-dig-9789187343032
Jojo Moyes
Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.
När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.
Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.

Mitt betyg: ***** En riktig bladvändare som handlar om en ovanlig och relation mellan två människor med olika bakgrund. Gripande berättelse med ett ämne som är ett ytterst etiskt debatterat ämne som ligger där i bakgrunden under läsandet. Hur skulle du göra?

5 kommentarer:

 1. Man kan just undra när en sådan bra bok blir film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir nog säkert film men kanske då för lik En oväntad vänskap.

   Radera
 2. Verkligen spännande moraliskt dilemma. Jag tycker det är en fråga som sällan diskuteras, den här boken gjorde att vi pratade om frågan bl a på jobbet. Näsduksvarning! Har du sett den franska filmen En oväntad vänskap, den är också fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på den filmen när jag läste Anna :-D

   Radera
 3. Jag kunde verkligen inte slita mig från den boken. Så här tyckte jag när jag läst klart:
  http://holavedsbrudar.blogspot.se/2014/04/livet-efter-dig-av-jojo-moyes.html

  SvaraRadera