3 feb. 2013

Felicia försvann

Felicia försvann Felicia Feldt
En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått?
Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om.
Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur.
En skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan.


Mitt betyg: **** Rörig och hoppig men ändå fängslande och lättläst. Efter att ha sett en del av Anna Wahlgren i fredagens Skavlan så började jag läsa denna och läste ut den idag...
Vad är sant och vad är inte sant? En ord-mot-ord-kamp mellan mor och dotter.
För min egen del så har jag aldrig varit ett fan av AW's barnabok som skulle vara så fantastisk. Hennes metoder har jag alltid tyckt varit hårda och känslokalla så visst, en sådan mor skulle kunna skada sina barn.
Jag har ett visst minne av AW när hon framträdde i media för ett antal år sedan och att hon då fått ärva en hel del pengar och då kan jag undra hur denna dotter har kunnat gjort henne helt barskrapad som hon berättade om i fredagens Tv... nåväl tragiska familjer träffar vi som jobbar med barn på dagligen och denna hör tyvärr också dit...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar