17 jan. 2013

Den perfekte vännen

Hur många måste vara överens för att man ska vara säker på att någonting verkligen finns? Två eller tre? Kanske räcker det med en, om man är säker på sin sak? När det blir för mycket på jobbet brukar Björn smita in i ett litet rum, bredvid hissen, precis före toaletterna. Det måste man ju få göra, eller?
Tommy ligger i mammas storblommiga fällstol och låtsassover. Marcus ligger under en säng och funderar på om det inte snart är dags att krypa fram. Henrik sorterar sina vänner efter årtal, sammanhang och känsla. Efter sin uppmärksammade och framgångsrika förstabok Det andra målet häromåret kommer nu Jonas Karlsson med en ny samling noveller i samma lekfulla stil: Här avhandlas hjärnspöken och gåtfullheter, möten och missförstånd, manlig vänskap och andra pinsamheter.

Mitt betyg: **** Smittad av Anna "och dagarna går..." och Erika "Erikas bokprat" kommer här mitt bidrag till Novellvågen.
Gillar verkligen Jonas Karlsson, en skådespelare som tillhör mina film- och teaterfavoriter. Skriva kan han också även om det ibland blir otroligt surrealstiskt kaotiskt men också otroligt tragikomiskt. Tänk att ha ett rum att gå in i och få jobba alldeles ifred även om det gör att man blir utfryst... Tänk att ligga under någons säng och höra vad som sägs och tänka på hur man ska ta sig ut utan att någon märker...Tänk att försvinna in i en spegel... Många tankar, ur för mig annorlunda perspektiv. Hur tänker den käre Karlsson???  Underbar att lyssna på i alla fall! Jag tror inte att jag skulle tyckt lika mycket om att läsa den. Den ska lyssnas på och Jonas Karlsson ska själv läsa! Jag lyssnade på Storytel i mobilen.


3 kommentarer:

  1. Jonas Karlsson är mycket bra tycker jag. Har bara lyssnat på hans Spår i snön än så länge men har lagt till hans novellsamlingar i Storytel så här ska det lyssnas.

    SvaraRadera
  2. Åh glömde ju säga igen vad kul att du hänger på novellvågen!!

    SvaraRadera
  3. Jonas läser sina noveller fantastiskt bra. Spelreglerna är också fina! Härligt att du fyller på i novellvågen! Härligt! Jag länkar!

    SvaraRadera