31 dec. 2012

I stället för dig

Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. I dag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan.
Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.
I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om sin bror.
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.


Mitt betyg: *** Eftersom jag läst Vecka 36 vilken jag tyckte var riktigt spännande och stundtals pirrande obehaglig ville jag naturligtvis läsa även denna som är en fristående fortsättning. Liiite besviken men det är ju inte alls ovanligt att uppföljare inte blir detsamma. Att man inte lär sig att inte ha för höga förväntningar på efterföljare - tur att det dock inte alltid stämmer men i detta fall: Ja!
Visst finns det en spännig i denna men lite för rörig och försöket att inte ha ett förutsägbart slut blir förvirrande...i alla fall för mig.

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig bokblogg du har :) Kom på mig själv med att fastna i din blogg,,,,haha, mycket trevlig läsning,,,
    "Vecka 36" tyckte jag också var väldigt bra, har ej läst "Istället för dig". Däremot har jag läst "Vila i Frid" av Sofie Sarenbrandt. Den var riktigt spännande!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra Carro :-) Välkommen!

    SvaraRadera