18 nov. 2012

En nypa salt

 
Maria Goodin
Meg växer upp med sin ensamstående och minst sagt excentriska mamma, som odlar spaghetti i blomlådorna och fångar älvor i mjölkflaskor på nätterna. De har inga släktingar och umgås inte med någon. Men varför lever de så isolerade?
När 21-åriga Meg flyttar hem till stugan i Cambridge för att ta hand om sin svårt sjuka mamma, ställs frågorna om vem hon egentligen är på sin spets. Alltför sent inser hon att de mörka hemligheter mamman döljer bakom sin glättiga fasad riskerar att krossa allt hon drömmer om. Dessutom ställer trädgårdsmästaren Ewan till med oreda i både rabatterna och Megs hjärta hon som redan har träffat sitt livs kärlek, forskaren Mark.

Mitt betyg: **** Den här romanen fastnade jag för när jag såg framsidan där den stod på skolbibliotekets disk. Den liksom sa:

- Jag vill komma hem till dej.
En annorlunda berättelse med mycket värme och kärlek. Ibland är den helt otroligt surrealistisk med sina fantasirika beskrivningar av både det ena och det andra, som mamman ger Meg. I slutet är den sorglig och känslomässigt berörande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar