21 juli 2012

Cirkeln

Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.
Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.
En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.
De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.
En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.
2012 kommer fortsättningen Eld och 2013 står slutstriden i sista romanen Nyckeln.

Mitt betyg: **** Denna ungdomsbok som även vuxna kan ha en behållning av lyssnade jag på under mina morgonpromenader. Den börjar väldigt direkt med ett självmord som sedan visar sig vara magi och häxkonst. En berättelse om det onda och det goda och vem som segrar kommer väl inte förrän i den tredje boken. Den var lättlyssnad med en bra uppläsarröst: Julia Dufvenius, vilket är viktigt för mig när jag lyssnar. Ibland var det dock svårt att hålla isär de olika karaktärerna och deras tankar och handlingar. Jag kommer att läsa eller lyssna på de övriga delarna men jag väntar tills jag kan låna dem på vårt skolbibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar