10 mars 2012

Hungerspelen

Suzanne Collins
24 deltagare. Bara en överlever. Allt direktsänds.
Efter en tid av fruktansvärda naturkatastrofer och krig bildades nationen Panem. För att kväsa uppror och påminna befolkningen om regimens makt arrangeras varje år Hungerspelen, en brutal kamp där 24 ungdomar från Panems 12 distrikt slåss för att vinna - och överleva.
Som en av deltagarna i Hungerspelen hamnar Katniss snart i rampljuset. Hon förs till huvudstaden, där hon tränas, stylas och intervjuas. För att klara sig måste hon bryta mot spelets regler och sätta sig upp mot landets makthavare. Men Katniss blir snart en bricka i ett spel. Vad hon än gör verkar det föra med sig våld och lidande, och hon vet hon inte längre vem hon kan lita på. Fångad mellan den gryende revolutionen och Panems president inser Katniss att hennes handlingar har satt saker och ting i rörelse som hon inte längre kan kontrollera ...
De bästsäljande böckerna bakom storfilmen "The Hunger Games"! Suzanne Collins kultförklarade framtidstrilogi är en spännande berättelse om maktens förgörande kraft och människans kamp för frihet. Men det är också en gripande skildring om liv, död och kärlek.

Mitt betyg: ***** Detta betyg är för den första delen i triologin som har namnet Hungerspelen. Denna tycker jag mycket om, en annorlunda men ändå aktuell ungdomsbok som även kan läsas av vuxna med behållning :-) Jag placerar den i den så kallade "crossover-genren". Härligt med en berättelse som får mig som läsare att bara följa med i en spännande historia som mycket väl kan bli sann - med tanke på alla dessa reality-såpor  som idag visas i TV... ser fram emot att se filmen som snart har premiär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar