11 feb. 2012

bittrare än döden

Camilla Grebe och Åsa Träff
En regnig höstkväll någonstans i Stockholm blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds.
Samma höst börjar terapeuten Siri och hennes kollega Aina träffa en helt ny typ av klienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna den ena grymma historien efter den andra om våld och förnedring. En mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor växer fram.
Samtidigt finner sig Siri vid ett vägskäl i sitt eget liv - ska hon själv våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna tidigare?
Så småningom flätas lilla Tildes öde samman med Siris och kvinnorna i gruppens, och sökandet efter försoning och återupprättelse förvandlas till en jakt på en besatt mördare.

Mitt betyg: ***** De har gjort det igen! Efter debuten med någon sorts frid som jag gillade mycket har författarna skrivit en till spännande deckare. Den följde mig överallt - badet, sängen, soffan... Det finns även en del tankar om ett återkommande ämne vilket är misshandlade kvinnor och deras situation. Ibland kan det bli lite för mycket...eller kan det det???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar