10 aug. 2011

Tusenskönor

Kristina Ohlsson
Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.
Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.
I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.
Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.


Mitt betyg: ***** Hade kunnat sträckläst denna bok som jag tycker var väldigt välskriven. De olika kapitlen där karaktärerna befinner sig i helt olika miljöer vävs samman på ett fängslande sätt. Ibland har jag upptäckt att när en bok är skriven på detta sätt är jag inte lika intresserad av de olika karaktärerna i handlingen men detta gäller inte för denna bok. Det ska bli spännande att läsa Änglavakter men eftersom jag gärna läser pocket får jag ge mig till tåls...

2 kommentarer:

  1. Jag läste Änglavakter som e-bok på min lilla bärbara dator och det var toppen. Gratis med lån från bibblan och ingen kö. Bara att klicka hem.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, ska testa det vid tillfälle :-)

    SvaraRadera