30 juni 2011

Svärmaren

Anna Bovaller
Det är mycket ur det mörka förflutna som kommer i dagen i den andra kriminalromanen om advokat Petra Wester. Hennes kollega Victoria hittas mördad och det visar sig att hon har band till Petras egen syster och deras barndom.
En tidig junimorgon hittar Petra Wester sin biträdande jurist, Victoria Fors, död på advokatbyrån Adelsohn & Strands Stockholmskontor. Victoria är festklädd och det står snart klart att hon inte dött en naturlig död. En polisutredning tar vid under ledning av kriminalkommissarie Ted Söderberg.
Stämningen på advokatbyrån är tryckt efter Victorias död och flera av delägarna är rädda för att byråns goda rykte ska smutsas ner. Vem kan lita på vem och vad finns det egentligen för kopplingar mellan den döda Victoria och advokaten Lars Bromander?
I sin ambition att hantera Victorias ärenden och klienter nästlas Petra in i Victorias privata historia. Efterforskningarna leder till Victorias förtegna och slutna familj i en grå förort till Göteborg och sedan vidare till fotbollsspelare, tränare och supporters i ett allsvenskt fotbollslag. Samtidigt kommer gamla familjehemligheter upp till ytan. Varför hade Victorias föräldrar brutit med henne, hur väl kände Victoria Petras döda syster och vad är det egentligen Victorias barndomsvän Eva Tellerman försöker berätta för Petra?


Mitt betyg: ***** En typisk sommardeckare att läsa och njuta av under dessa tider. Många trådar och en oväntad upplösning - trodde det var någon annan. Det framgår vid ett fåtal tillfällen att detta är andra gången vi får möta huvudpersonerna. Lite irriterande för mig som gärna vill läsa böcker i rätt ordning men det är så pass få tillfällen där jag som läsare får veta detta, därför är den helt ok att läsa ändå!

3 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen Anna Bovaller, har läst den första också som jag tyckte var lite bättre än den andra. I augusti kommer den tredje boken i serien, Äppelkyrkogården.

    SvaraRadera
  2. Den där har jag tänkt läsa, men det har inte blivit av! Kul att höra att den var bra!

    SvaraRadera
  3. Anna Bovaller är ny för mig, kul att läsa om den här! Ser att du läser lila hibiscus nu. Ser fram emot att läsa vad du tycker om den. Och Niceville. Båda är favoriter både hos mig och svärmor...

    SvaraRadera