14 nov. 2010

Mannen under trappan

Marie HermansonAllt har gått Fredrik väl i händer. Han har ett tryggt jobb, han har till sin häpnad blivit gift med Paula, som han beundrar gränslöst. De har två fina barn och har nu just flyttat in i ett hus som överträffar alla deras drömma. Ett rymligt gammalt charmigt hus med utsikt över åkrar och skog. Det är en ovanligt lyckad familj.
Snart styrs idyllen. När Fredrik en sömnlös morgon kommer ner i hallen står någon där. En vuxen man knappt 1,50 lång, klädd i joggingbyxor och T-tröja. Med nasal röst säger han att han bor i utrymmet under trappan som går upp till övervåningen. Gång på gång framhärdar han att han bor där.
Vad är det som pågår i det stilfullt inredda huset? Vad är det som händer med Fredrik? Varför börjar hans hustru dra sig undan honom?

Mitt betyg: **** Lika obeskrivligt osannolik och och oförutsägbar som fler av hennes romaner. Vad är sant? Vad är sanning? Vad är rätt? Vad är fel?

5 kommentarer:

 1. Visst är den sjukt konstigt bra. Såg du serien på tv?

  SvaraRadera
 2. Nej missade den men kan hålla med - sjukt konstigt bra. Har du läst Värddjuret? Det var den första jag läste av henne - helt oväntat slut som jag forfarane kan minnas känslan av :-)

  SvaraRadera
 3. ...måste fixa den boken, omgående :-)

  SvaraRadera
 4. Jepp, nu läser jag "Värddjuret"...speciell.

  SvaraRadera
 5. ska bli intressant att höra vad du tycker när du läst hela boken...

  SvaraRadera