20 sep. 2011

Tankar om "Om männen som slår"

I denna del kan man läsa en del krönikor som  Liza Marklund skrivit om våldsamma män med maktbegär över pojkar, flickor, kvinnor, djur. Alla som de vet är fysiskt svagare än de själva.
Hon skriver om Katarina Öberg som 2008 då krönikan skrevs i Expressen arbetade på Centrum för sexualmedicin på Karolinska sjukhuset. Där behandlades över hundra män varav hälften var sexmissbrukare, en fjärdedel pedofiler samt en fjärdedel som bedömdes ha "högriskbeteende". Vissa var dömda men inte alla. Hon hittade gemensamhetsfaktorer hos patienterna där det överlägset vanligaste var att de blivit mobbade som barn. hmmm...Liza slutar med att vi behöver fler Katarina Öberg och fler rastvakter...
Hon skriver vidare..."Vi måste se till att rekrytering av våldtäktsmän stoppas,"..."Man föds inte till Hagaman, man blir det".
Hur ska vi nu kunna göra så att detta får ett slut när resurserna i samhället minskar samtidigt som den psykiska ohälsan hos framförallt tonåringar och unga vuxna ökar??? Jag får inte ihop ekvationen och vem får det?

1 kommentar:

  1. Jag ser att du fått flera tankar av att läsa Lizas bok! Det är verkligen tragiskt att resurserna minskar när det kostar mer i slutändan.

    SvaraRadera