19 juni 2011

Kråkflickan

Jerker Eriksson, Håkan Axlander Sundquist
Psykoterapeuten Sofia Zetterlund utreder två klienter: Samuel Bai, barnsoldat från Sierra Leone och Victoria Bergman, en kvinna mitt i livet, bärande på ett stort, oläkt sår från barndomen. Två olika människor med samma problematik: de visar båda tecken på multipla personligheter.
Samtidigt hittas en ung pojke död i ett buskage. Kroppen är svårt sargad. Han är av utländsk härkomst och ärendet får låg prioritet då pojken saknar historia.
Kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg och terapeuten Sofia ställs inför samma fråga: hur mycket lidande kan en människa utsätta andra för innan hon själv upphör att vara människa och blir ett monster?
När de två kvinnliga utredarna dras alltmer till varandra kommer svekets krafter att hota även äppelträdsidyllen i Gamla Enskede.
Kråkflickan är en stark spänningsroman som handlar om svek och vad sveket kan göra med oss människor. Kråkflickan är första delen i trilogin om Victoria Bergmans Svaghet

Mitt betyg: ***** En riktig sträckläsningsbok! Jag läste hela boken idag när det var ett riktigt bokläsarväder ute. En mycket bra historia som mycket väl kan vara sann. Slutet är en riktig "cliffhanger" och jag vill läsa nästa del NU!

3 kommentarer:

  1. Det var intressant att läsa dina tankar om boken, jag har varit lite skeptisk men tror att du omvänt mig. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Där hann du före mig, ser fram emot boken!

    SvaraRadera