10 jan. 2011

Nionde insikten

James Redfield Djupt inne i Perus regnskogar har ett urgammalt manuskript upptäckts. Det rymmer nio insikter om livet, insikter som varje människa måste ta till sig steg för steg. Huvudpersonen får höra talas om avskrifter av detta nu förlorade dokument - det väcker hans nyfikenhet och han beger sig till Peru. Regeringen och kyrkan skyr inga medel för att motarbeta spridningen av denna i deras ögon kätterska livsfilosofi. Efter en dramatisk jakt genom djungeln och en räcka till synes tillfälliga möten med andra engagerade finner han och tar till sig de första åtta insikterna. Det svåraste återstår: existerar den ännu - den sista och nionde insikten?
Mitt betyg: **** En berättelse som jag inte sträckläste utan läste den väldigt långsamt även om jag tycker att den är fantastisk. En berättelse som behöver sjunka in bit föt bit...Tillfällen och tillfälligheter som blir tydligare i ens eget liv ju mer jag läste...Vad är detta? Sanning? Saga? Intuition? Eller just bara tillfälligheter...Är livet en tillfällighet? Skulle kunna vara en slags bibel...men är definitivt en bekräftelse på tankar om livet :-)

3 kommentarer:

  1. Den här läste jag för flera år sen när den kom. Den hade sina poäng, även om den var lite långrandig mellan varven, tyckte jag. Vad tyckte du om boken?

    SvaraRadera
  2. Det var jag som skrev den förra kommentaren, men fick inte in mitt namn.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker den är bekräftande...alla dessa tillfälligheter som finns och händer runt omkring oss. När vi stannar upp och lever här och nu och vågar lita på intuitionen kan det ibland kännas att det finns olika insikter i livet, eller är det livserfarenheten som börjar visa sig kanske ;-)

    SvaraRadera