11 jan. 2015

Etthundra mil

Jojo Moyes
Jess Thomas liv suger. Hennes man har stuckit och hon tvingas ha dubbla jobb för att försörja sina två barn. Styvsonen Nicky kommer ständigt hem från den ruffa kommunala skolan med nya blåmärken, och stänger in sig med datorn på sitt rum. 
Dottern Tanzie är lite av ett mattegeni, men när hon erbjuds en plats på en trevlig privatskola räcker pengarna inte till. Om hon inte kan vinna första pris i Skottlands matematikolympiad? Men Jess har varken bil eller pengar till tågbiljetter.
IT-miljonären Ed, med ett eget kaotiskt förflutet, blir av en tillfällighet deras riddare i skinande rustning. När han erbjuder sig att köra den lilla familjen, inklusive illaluktande hunden Norman, tvärsigenom England till Skottland är det hans första osjälviska gärning på åratal kanske någonsin. Men kommer de att hinna? Och om de gör det kommer deras problem att vara över?

Mitt betyg: ***** Svårt att överträffa en första läsupplevelse av denna författare men undrar om denna inte på mycket god väg. Hade jag läst denna först så... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar