8 juli 2014

Sophies historia

http://www.adlibris.com/se/bok/sophies-historia-9789187343285
Jojo Moyes
Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.
London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att vända upp och ner på Livs tillvaro.
Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar...

Mitt betyg: ***** Återigen en mycket fängslande berättelse som inte alls har någon koppling till hennes föregående bok Livet efter dig. Det finns även här ett innehåll i berättelsen som handlar om ställningstagande till etik och moral. Rätt eller fel? Ser fram emot att läsa mer av denna författare!

3 kommentarer:

  1. Helt klart en bok för mig. Jag måste se om den går att låna på e-lib. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Alltid roligt att få komma med boktips ;-) jag lånade av en kollega. Roligt med författare som skriver så olika berättelser och så bra och ingen koppling tillbaka utan bara helt fristående samt om alltid aktuella etiska dilemman...

    SvaraRadera
  3. Måste också läsa Sophies historia.

    SvaraRadera