20 juni 2013

Morgongåvan

Susanne Boll
Nathalie vandrar från famn till famn och försörjer sig på olika ströjobb. Hon blir sedd och uppskattad på scenen när hon sjunger med sitt soulband. Men hon famlar. Efter självkänsla och riktning i livet. En lördagsmorgon vaknar hon naken i en främmande säng. Hon vet inte var hon befinner sig. Minns inte hur hon kom dit eller tillsammans med vem hon tillbringat natten.
Jonas är ett skadat barn i en mans kropp. Plågad av minnen från en trasig barndom befinner han sig på psykosens rand. Våldet och en störd sexualitet bor i honom - bakom en fasad av relativ normalitet. En dag hjälper ödet honom att finna sin ängel. Och hon ska bli hans. Han ska rädda henne. Jonas upprättar en plan. Hon ska få den vackraste Morgongåva man kan tänka sig. Men något går snett.
I Morgongåvan flätas flera personers livsöden samman. I ett skrämmande crescendo - under ett avgörande dygn - i Stockholms innerstad.

Mitt betyg: **** Denna bok har jag fått låna av dotter nr 2, Lina. Hon har aldrig varit någon storläsare av böcker men denna tyckte hon om och nu har jag även hennes signerade ex av Boll's andra bok, väntades på hyllan :)
Lite rörig i början med alla personer som kan vara svåra att hålla reda på men det ordnar upp sig så småningom :) Otäck, lite spännande...

1 kommentar: