20 feb. 2013

Lögnen

Jaqueline Winspear
Maisie Dobbs får ett uppdrag som hon egentligen inte vill ha. Det tar henne motvilligt tillbaka till Frankrike och minnena från tiden som sjuksköterska under första världskriget. Hennes uppdrag är att ta reda på om Sir Cecil Lawtons son Ralph verkligen dog under sin tjänstgöring i Frankrike. Den döende modern Lady Agnes var övertygad om att Ralph överlevt kriget men valt att inte återvända. På dödsbädden, tretton år efter det att sonen rapporterats saknad i strid, får hon sin make att lova att han ska göra nya efterforskningar.
När så Priscilla, Maisies väninna sedan skoltiden, får reda på att Maisie ska resa till Frankrike ber även hon om hjälp. Priscillas bror Peter försvann under kriget och familjen har aldrig fått klarhet i omständigheterna kring hans död.
Parallellt med dessa två undersökningar utreder Maisie tillsammans med sin assistent Billy Beale även ett fall med en 14-årig flicka som misstänks för mord.
Det är mycket för Maisie att reda ut, samtidigt som krigets mörka minnen plågar henne.


Mitt betyg: * Det var mycket för mig också att lyssna och hålla isär - kanske skulle jag lyssnat mer intensivt än jag gjorde. De blev långa mellanrum mellan lyssningarna och berättarrösten var inte den bästa. Är lite besviken för jag läste Maisie Dobbs i bokform och tyckte mycket om den men inte denna - för många handlingar i boken gjorde mig aningen förvirrad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar