5 juni 2012

Boktolva 2012 Nr 5 - Agnès Desarthe

Här kommer nr 5 i min Boktolva 2012
hämta från enligt O

ät mig av Agnès Desarthe är återigen en läsning inspirerad av Anna på bloggen och dagarna går...

"Får jag bjuda på något?" frågar jag och hoppas att han inte vill ha något särskilt. "Det bästa du har", svarar han. Mig, tänker jag, ät mig.
Myriam, en vilsen men kreativ kvinna i fyrtioårsåldern, öppnar restaurang i ett försök att ge sig själv en ny chans och lägga bakom sig den skamliga hemlighet som ödelade hennes tidigare liv. Restaurangen, där hon både bor och arbetar, heter Chez moi, Hemma hos mig. Där kan hon experimentera fram nya och spännande skapelser baserade på lika delar dröm och verklighet och med smak av henne själv. Under tiden för hon en dialog med levande och döda, nya vänner och fördrivna spöken och fram växer en doftande och berusande lovsång till livsglädjen och möjligheten att gå stärkt ur katastrofer.


Mitt betyg: **** En underbar bok även om det tagit mig en tid att läsa den. Den förmedlar många tankar om drömmar i livet och förverkligandet av dem men också en sorg och en längtan till kärleken. Att kasta sig ut i det okända och verkligen våga ta steget är väl det som finns i människans tankar under livet. "Jag skulle vilja, men...". Myriam gör det. Läs den!1 kommentar:

  1. Roligt att höra att du tyckte om den. Det är riktigt härlig fransk feelgood med kloka tankar insprängda.

    SvaraRadera